Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отхвърлила предложението за прекратяване

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отхвърлила предложението за прекратяване
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че Русия е отхвърлила предложението за прекратяване на огъня по време на православния Великден

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е отхвърлила предложението за преустановяване на огъня по време на православния Великден, който се отбелязва в неделя, 24 април, заяви Би Би Си.

Висши духовници от целия свят упорстват Руската православна черква да осъди нашествието на Кремъл в Украйна.

Руската православна църква не е коментирала въпроса, добавя news.bg.

Във видеообръщение Зеленски съобщи, че макар отхвърленото помирение към момента таи очаквания за мир. Кремъл не е удостоверил изказванието на украинския водач.

Русия отхвърли сходно искане по-рано тази седмица, откакто генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за помирение до Великден, с цел да се даде опция за доставка на филантропична помощ и безвредно прекосяване на цивилни, които се пробват да избягат от зоната на войната.

" Четиридневният великденски интервал би трябвало да бъде миг, в който да се обединим около спасяването на човешки животи и продължаването на разговора за преустановяване на страданията в Украйна ", сподели Антониу Гутериш.

Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации, Дмитрий Полянски, съобщи, че настояването не е " откровено " и ще даде на украинските бойци повече време да се въоръжат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР